ИЗЛОЖБА ФЛУКСНИ ИДЕНТИТЕТ / FLUX IDENTITY / IDENTITES DE FLUX: САВРЕМЕНА УМЕТНИЧКА СЦЕНА KАНАДЕ У ДИЈАЛОГУ СА УМЕТНИЦИМА ИЗ СРБИЈЕ

01.11.2019 - 30.11.2019

Изложба Флуксни идентитет / Flux identity / Identites de flux: Савремена уметничка сцена Kанаде у дијалогу са уметницима из Србије  

Сусрет уметника из Kанаде и Србије испуњен је динамичним дијалозима у проширеном пољу уметности. Њихове уметничке праксе се реализују кроз просторне, мултимедијалне и интерактивне инсталације, перформанс, видео, фотографију и дигиталну уметност. У оквиру пројекта Флуксни идентитет, уметници ће се фокусирати на тему идентитета схваћеног у ширем смислу, са много паралелних слојева, јер данас се идентитет препознаје не више као сингуларан, већ као фрагментаран и разломљен, флуидан и пропустљив. Идентитет се непрекидно налази у процесу промена и трансформација. Он ће бити разматран из различитих полазних перцепција: националних, етничких, личних, родних, економских, културолошких, технолошких, социолошких, антрополошких, етнолошких, верских, визуелних, професионалних, дигиталних, корпоративних, звучних, родбинских, социјалних, вредносних и сл.

Уметници: The Two Gullivers (Flutura Preka & Besnik Haxhillari), Milutin Gubash, Sandra Brewster, Vessna Perunovich, Coco Guzman, Боја Васић, Stuart Reid, Sadko Hadzihasanovic, Милета Поштић, Сања Латиновић, Стеван Којић, Драган Војводић и diSTRUKTURA (Милица Милићевић и Милан Боснић).

Ауторка пројекта и кустоскиња: Светлана Младенов

Стручна сарадница пројекта: Vessna Perunovich  

Изложба је реализована у продукцији ВИСАРТ-а из Новог Сада, у сарадњи са Галеријом ликовне уметности Поклон збирком Рајка Мамузића, уз подршку амбасаде Kанаде.